SOMETIMES IT’S THERE
Koen De Preter & Ulrika Kinn Svensson

Sometimes it’s there is een intieme voorstelling van twee jonge choreografen, ontstaan vanuit de behoefte samen aan het werk te gaan. Het is een atmosferisch stuk met een caleidoscoop aan subtiele schakeringen van betekenis in beweging, woord, geluid en licht. De performers spelen met ontroering en humor, met introversie en extraversie en creëren een hypnotiserende en hartverwarmende dansvoorstelling.

De tijd staat stil. Muziek speelt zachtjes op de achtergrond. Ze houden een speech:

Welcome to this home, away from home home.
From here on you know what it means.
Sometimes we don’t feel it at all but it’s there,
Waiting for the green light to come.
We can say it again: it’s there.


Sometimes it's there werd geselecteerd voor een hernemingstournee door DansClick 12 in Nederland. Dit is een samenwerking tussen Korzo Den Haag, Dansmakers Amsterdam en het Nederlandse Fonds voor de Podiumkunsten.

 

choreografie & dans Koen De Preter & Ulrika Kinn Svensson
dramaturgie Lou Cope & Annette van Zwoll
lichtontwerp & techniek Tom Brooijmans
muziekarrangementen Koen De Preter & Arthur van der Kuip
kostuumontwerp Elisabeth Kinn Svensson
projectmanagement Karolien Derwael / klein verzet vzw

productie De NWE Vorst Tilburg
met de steun van Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, de Vlaamse overheid, cc Berchem/ccBe en Melkweg Theater Amsterdam

met dank aan Pianofabriek kunstenwerkplaats Brussel, STUK kunstencentrum Leuven, Summerstudio’s Brussel) en T.R.A.S.H. Tilburg

 

 

Ulrika Kinn Svensson (1980, Zweden) studeerde aan de Fontys Dansacademie. Tijdens haar opleiding ging ze aan de slag bij T.R.A.S.H.. Ze nam deel aan de creaties 'Bagger I &II', 'Superman & Spidergirls'. Een paar jaar later performde ze in 'Pork in Loop' . Na school verhuisde ze naar België om met Sidi Larbi Cherkaoui te werken. Ze was te zien in de creaties 'Foi' (Les Ballets C. de la B./Gent) 'Myth' (Toneelhuis Antwerpen) en ‘Babel’ (Eastman), waarmee ze lange internationale tournees maakte. Tussendoor werkte ze ook met Chris Haring/Liquid Loft in Wenen voor de producties 'Kind of Heroes', 'My Private Bodyshop' en de kortfilm 'Part time Heroes'. Momenteel werkt ze als artistiek adviseur bij de Fontys Dansacademie te Tilburg.