WE DANCE TO FORGET
Koen De Preter & Maria Ibarretxe | fABULEUS

We dance to forget (2007) was de doorbraakvoorstelling van Koen De Preter en toerde maar liefst 6 jaar door 11 verschillende landen.

De voorstelling neemt het publiek mee op een eclectische trip van dans en popmuziek en herinnert je aan de momenten waarop niets of niemand je kon tegenhouden te dansen op je favoriete liedje.

Two people.
The sound of music makes them dance.
A lot of styles, a lot of stories.
Johnny and Baby. Ginger and Fred. Michael and Janet.
They prepare a party.
And you are invited.

Let the music play, I just wanna dance the night away. (Barry White)

Koen en Maria leerden elkaar kennen tijdens de International Young Makers Marathon 2004, een initiatief van Theater aan Zee (Oostende), dat hun voorstellingen Txatxorras' Cube en Les mots… toujours les mots bien sûr naar Oostende, Amsterdam, Bilbao, Brussel en Edinburgh bracht.

 


concept Koen De Preter
choreografie & dans Koen De Preter & Maria Ibarretxe
soundtrack DJ Bobby Ewing
dramaturgie Annette van Zwoll
licht & techniek Lennert Dierick

productie fABULEUS i.s.m. STUK Kunstencentrum Leuven
coproductie stad Leuven

 

Maria Ibarretxe (1977, Bilbao) is werkzaam in de podiumkunsten en de experimentele cinema. Ze studeerde drama aan de Basauri’s Drama Art School en B.A.I. (Bilbao) en regie aan de filmschool van San Antonio de los Baños (Cuba). Maria richtte samen met Alaitz Arenzana het artistieke collectief Sra. Polaroiska op, waarmee ze kortfilms en video-installaties maken. Hun werk wordt getoond door verschillende musea en filmfestivals doorheen Europa en is onlangs uitgegeven op dvd. Maria maakt deel uit van het gezelschap Ruemaniak Company (Bilbao), waarmee ze de ervaringstheater- en locatievoorstellingen ‘Notes about animals, encounters and highways’ en 'Sergei' maakte.