WHILE THINGS CAN CHANGE
Koen De Preter & Maria Ibarretxe

Geïnspireerd door de sfeer, de humor en de muziek uit musicals en dansfilms, creërden Koen en Maria een muzikaal verhaal vol intimistische duetten, vrolijke groepschoreografieën, ontroerende zang en fris acteerwerk. Met vier plaatselijke figuranten gingen ze telkens op zoek naar hun moment van glorie.

David is niet de beste zanger van de wereld, maar toch waagt hij zijn kans in Hollywood. Ruby zit al jaren in de business en is de premièrefeestjes inmiddels beu. Samen gaan ze op tocht in een verhaal vol verlangens, tranen, ontgoocheling en gelach. Hun verwachtingen vervagen in de werkelijkheid die ze beleven.

While things can change werd geselecteerd voor het kwaliteitslabel Circuit X, een initiatief van LOCUS (steunpunt lokaal cultuurbeleid), VTI (steunpunt voor de podiumkunsten) en Het Theaterfestival dat een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geeft om hun werk te tonen in cultuurcentra in heel Vlaanderen.

 

choreografie & dans Koen De Preter & Maria Ibarretxe
dramaturgie Annette van Zwoll
lichtontwerp & techniek Lennert Dierick
projectmanagement Karolien Derwael / Klein Verzet vzw
spreiding Vincent Van den Bossche

coproductie Cultuurcentrum C-Mine Genk, TAKT-Dommelhof Neerpelt en KREA Expresion contemporánea Vitoria-Gasteiz
met de steun van Dansateliers Rotterdam, Melkweg Theater Amsterdam, kunstencentrum Monty Antwerpen, kunstencentrum STUK Leuven, kunstenwerkplaats Pianofabriek Brussel en STROOMsubsidie Limburg

 

Maria Ibarretxe (1977, Bilbao) is werkzaam in de podiumkunsten en de experimentele cinema. Ze studeerde drama aan de Basauri’s Drama Art School en B.A.I. (Bilbao) en regie aan de filmschool van San Antonio de los Baños (Cuba). Maria richtte samen met Alaitz Arenzana het artistieke collectief Sra. Polaroiska op, waarmee ze kortfilms en video-installaties maken. Hun werk wordt getoond door verschillende musea en filmfestivals doorheen Europa en is onlangs uitgegeven op dvd. Maria maakt deel uit van het gezelschap Ruemaniak Company (Bilbao), waarmee ze de ervaringstheater- en locatievoorstellingen ‘Notes about animals, encounters and highways’ en 'Sergei' maakte.