TO BELONG
Theater Stap & Koen De Preter

"Belongingness is the human emotional need to be an accepted member of a group. Humans have an inherent desire to belong and be an important part of something greater than themselves." (S.T. Fiske)

Choreograaf Koen De Preter gaat in zijn werk op zoek naar natuurlijke en eerlijke bewegingen. In zijn zoektocht naar de menselijke maat vond hij eerder een uitdaging bij de 90-jarige
Alphea Pouget (J O U R N E Y, 2014), of bij groepen figuranten van diverse leeftijden (While Things Can Change, 2012 en The House That Built Us, 2013). Met To Belong waagt hij zich met de spelers van Theater Stap aan een groepschoreografie. 

To Belong is een dansvoorstelling over samenhorigheid. Wat bindt een groep, wanneer wordt een groep één? Theater Stap danst de belevingswereld van een groep met op het lijf geschreven bewegingen. Bewegingen waarin ze elkaar kunnen vinden en herkennen, bewegingen waarin ze zichzelf kunnen verliezen. Maar wat als je er niet bijhoort, als je buiten de groep valt? 

“Ze geven zich bloot, en wij herkennen onszelf: in hun kracht, hun schoonheid, in hun onvolkomenheid.” (Potsdamer Tagesspiegel)

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap uit Turnhout dat voorstellingen maakt waarin mensen met een beperking centraal staan. Sommigen van de acteurs spelen al 30 jaar bij het gezelschap. Dansproducties zijn niet nieuw voor Theater Stap: in het verleden waren er succesvolle samenwerkingen met Sidi Larbi Cherkaoui en Nienke Reehorst (OOK) en Joke Laureyns (Zwaluwzang).

 

choreografie Koen De Preter
dans Ann Dockx, Jan Goris, Peter Janssens, Els Laenen, Luc Loots, Nancy Schellekens,
Leen Teunkens, Jason Van Laere, Marc Wagemans
dramaturgisch advies Nienke Reehorst
licht & techniek Klaartje Vermeulen
kostuums Elisabeth Kinn Svensson
begeleiding spelers Dani Berlo, Ruben Swannet
productieleiding Erick Clauwens
spreiding Vincent Company

productie Theater Stap
met dank aan Catherine Springuel, Thomas Deckx